Головна Новини Гарячі У Тернополі через Тимошенко перекрили дорогу

У Тернополі через Тимошенко перекрили дорогу

Сьогодні, 19 жовтня, об 11.00 близько 100 прихильників Юлії Тимошенко перекрили рух транспорту у Тернополі на вулиці 15 Квітня, яка є частиною об’їзної. Люди, не зупиняючись, рухалися пішохідним переходом, – передає ЗІК

Учасники акції протесту тримали у руках партійну символіку БЮТ, плакати з вимогою розпуску парламенту, відставки уряду тощо.

«Ми хочемо привернути увагу громадськості до тих процесів, які відбуваються у країні. Це не лише політичні процеси, пов’язані з переслідуваннями Юлії Тимошенко. Люди вийшли і з соціальними вимогами: щодо пільг афганцям і чорнобильцям, розпуску Верховної Ради, відставки Кабміну. Також ми підготували листівку, у якій йдеться про земельну реформу, пенсійну реформу… Тобто всі ці дії влади, які нищать українців. Люди, які вийшли на акцію, свідомі – вони не ховають своїх облич, не порушують правила дорожнього руху», – прокоментував заступник голови Тернопільської обласної організації ВО «Батьківщина» Володимир Бойко.

За його словами, аналогічна акція одночасно почалася на дорозі Тернопіль-Львів – у селі Озерна Зборівського району (Тернопільська область).

«Це лише перші кроки. Якщо влада не відступить – боротимемося більш жорсткими методами. Сьогодні ми готові перекрити багато доріг в області, і не тільки доріг. Ми готові до радикальніших дій. Які вони будуть? Дізнаватиметься про них міліція і журналісти безпосередньо перед проведенням акцій. Ми будемо йти до кінця», – додав Володимир Бойко.

Працівники ДАІ перекрили рух транспорту на перехрестях вулиці, з обох сторін від учасників акції протесту. Однак біля пішохідного переходу зібралося кілька десятків легкових автомобілів,вантажівок, тролейбусів і маршрутних таксі.

Близько 12.00 акції протесту припинилися. Конфліктів з правоохоронцями не було.