Головна Новини У Тернополі 13 травня збирались активісти правого руху

У Тернополі 13 травня збирались активісти правого руху

Політично активні громадські організації правого спрямування з дванадцяти областей України направили своїх представників на семінар, присвячений проблемі консолідації правого руху в нашій державі, який відбувся 13 травня у місті Тернополі.

Політично активні громадські організації правого спрямування з дванадцяти областей України направили своїх представників на семінар, присвячений проблемі консолідації правого руху в нашій державі, який відбувся 13 травня у місті Тернополі.

 

Відтак, лейтмотивом зібрання стало обговорення таких важливих питань, як координація дій правих організацій, проведення спільних акцій та заходів, узгодження роботи на період виборчої кампанії 2012 року.

Адже, якщо громадські організації в Україні сьогодні відповідно до чинного законодавства і позбавлені права творити власні самостійні чи навіть об’єднані списки, то участь позапартійних членів таких організацій у боротьбі за депутатський мандат на мажоритарних виборчих округах не забороняється.

«На сьогоднішній день, – зазначив у своєму виступі на семінарі лідер ГО «Поклик Нації» Тарас Боднар, – правий фланг українського політикуму відчуває системну кризу, тому надзвичайно важливо, щоб люди правих поглядів знаходили спільні точки дотику та порозуміння, як в умовах виборів 2012 року, так і по їх завершенні».

Зі слів пана Боднара, сьогодні у списках декотрих партій, що себе гордо називають «націоналістами», може не виявитися навіть лідерів цих партій. У зв’язку з тим, що політичні рейтинги багатьох із них сьогодні виявились суттєво підірваними, вони радше надають перевагу висуванню в мажоритарних округах, де мають більше шансів на проходження до парламенту, а у перші «п’ятірки» й «десятки» своїх партійних списків засунути своїх родичів-однофамільців, «розбавивши» їх при цьому безпартійними знаковими політичними й громадськими фігурами, в тому числі з середовища членів впливових громадських організацій.

«Приємно, – прокоментував подію співголова ГІ « Права Справа» з Луганська Дмитро Снєгирьов, – що сьогодні окреслено спільний план дій поміж громадськими організаціями Східної та Західної України, зокрема щодо організації вишкільних таборів на обох берегах Дніпра та обмін їх учасниками».

В свою чергу голова Львівського обласного осередку ГО «Поклик Нації» Ярослав Свелеба на запитання учасників семінару щодо створення нової політичної партії заявив, що формування нової правої сили є поки що не на часі, але до цієї теми можна повернутися після завершення парламентських виборів.