Головна Новини У Хоптяна вже готуються до найгіршого

У Хоптяна вже готуються до найгіршого

Про готовність органів цивільного захисту області, органів влади до виконання заходів із запобігання виникненню надзвичайних ситуацій під час пропуску льодоходу, повені та паводків у зимово-весняний період йшлося на засіданні обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій –  йшлося на засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки.

З інформацією виступили представники обласного центру з гідрометеорології, обласного управління водних ресурсів, відділу цивільного захисту Територіального управління МНС України в області, управління обласної державної адміністрації.
Відтак, після обговорення питання порядку денного, комісія доручила фахівцям місцевих підрозділів водного господарства, Державної служби з надзвичайних ситуацій, житлово-комунального господарства і дорожніх служб здійснити перевірки зливових та дренажних систем населених пунктів, водовідвідних і меліоративних каналів, русел малих річок, водопропускних споруд під автомобільними мостами та дорогами.
З метою запобігання виникненню небезпечних явищ, пов’язаних із паводками та повінню, здійснення належного контролю за водокористуванням, Бережанській міській раді рекомендовано прийняти на баланс підпірну споруду на р. Золота Липа та у подальшому здійснити необхідні заходи щодо приведення споруди у робочий стан і визначення відповідального користувача (орендаря) споруди.
Також затверджено склад оперативного штабу координації дій з проведення заходів та мінімізації можливих негативних наслідків надзвичайних ситуацій, пов’язаних з пропуском льодоходу, повені та паводків у 2013 році.
Очолить його роботу перший заступник голови обласної державної адміністрації Микола Головач.