Головна Новини У Чорткові не підпускають до річки

У Чорткові не підпускають до річки

МНС

МНС25 травня відбулося засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. В роботі комісії взяли участь: перший заступник голови обласної державної адміністрації М.Головач, голова Чортківської державної адміністрації Я.Стець; начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи облдержадміністрації В.Майка; в.о. начальника управління житлово-комунального господарства облдержадміністрації О.Куриляк; начальник Територіального управління МНС України в Тернопільській області Є.Лукавий; заступник начальника обласного управління водних ресурсів Я.Вівчарук; перший заступник начальника Державного управління охорони навколишнього природного середовища в Тернопільській області – О.Панчук; члени районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій та запрошені. На порядок денний виносилось питання «Про стан виконання рішень районної комісії з питань техногенно–екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій щодо нормалізації ситуації, яка виникла в результаті забруднення води в річці Серет». З даного питання одноголосно прийнято проект рішення районної комісії з питань технногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, а саме:
1. Інформацію виступаючих взяти до відома.
2. Виділити з резервного фонду району Чортківському виробничому управлінню водопровідно-каналізаційного господарства кошти в сумі 30 тис. грн. для часткового погашення заборгованості за спожиту електроенергію використану понаднормово в умовах роботи при загрозі виникнення надзвичайної ситуації, пов’язаної із забрудненням річки Серет.
3. Виробничому управлінню водопровідно-каналізаційного господарства надати всі необхідні підтверджуючі документи та звіт про використання коштів.
4. Чортківському ВУВКГ після відповідних проведених райСЕС аналізів проб відібраних поверхневих вод з р.Серет та отриманого позитивного результату, 28.05.2012 року розпочати забір води.
Голова Чортківської РДА Я.Стець дав доручення активізувати роботу районної комісії з питань технногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, спільно працювати в подальшому над вирішенням питання подачі якісної води в місті. Зазначив, що в зв’язку із аварією на очисних спорудах м.Тернополя та попередження її негативних наслідків на території Чортківського району в терміновому порядку були проведені спільні засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій і надзвичайної протиепідемічної комісії. Було прийнято рішення призупинити Чортківському ВУВКГ забір поверхневих вод з річки Серет до моменту виявлення задовільного епідемічного стану воду. Районна санітарно-епідеміологічна станція проводила постійно забір води з р.Серет на лабораторне дослідження на хімічні та бактеріологічні показники. Органи місцевого самоврядування, де протікає р.Серет повідомлено про заборону купання, ловлі риби та випасу худоби біля річки. Чортківський РВ УМВСУ в Тернопільській області постійно проводив патрулювання вздовж річки. На даний момент ситуація стабілізувалася і попередньо прийнято рішення при офіційному дозволі райСЕС відновити забір води з р.Серет 28 травня поточного року.