Головна Новини У Чортківському СІЗО святкували три дні

У Чортківському СІЗО святкували три дні

Як повідомляє Тарас Бакун, старший інспектор СВПР, у Чортківському слідчому ізоляторі УДДУПВП у Тернопільській області, створено всі умови, аби перебуваючі там громадяни України не відчували себе відстороненими від подій, що відбуваються “на волі”. Так святкували і День прапора, День Незалежності, а також був навіть Перший Дзвоник.

У 21 – у річницю народження нашої країни ми пригадуємо подію, яка дала українському народу можливість вирішувати свою долю. Вшановуємо найбільше творіння Українського народу – незалежну і вільну Українську державу.

23 серпня 2012 року працівники Чортківського СІЗО взяли участь в урочистостях з нагоди відзначення Дня державного прапора.

24 серпня 2012 року ув’язнених та засуджених, які утримуються в установі, по місцевому радіомовленню привітав з Днем незалежності секретар спостережної комісії при Чортківській РДА С.П. Якимишин, не забули привітати в’язнів і представники Всеукраїнського культурно – просвітницького центру «Нове життя», які з нагоди річниці незалежності нашої держави поставили для засуджених святковий концерт. Капеланом Чортківського СІЗО отцем Андрієм Лемчуком було відправлено святкову літургію

Вечірнім класам Чортківської загальноосвітньої школи – інтернат І—III ступенів при Чортківському слідчому ізоляторі УДДУПВП у Тернопільській області виповнилось цьогоріч 6 років. Ось і цього року 11 осіб взятих під варту та засуджених мають змогу здобувати середню освіту у «школі за гратами».

Починаючи з 1 вересня, ув’язнені та засуджені мають змогу навчатися у 9, 10, 11 класах. Педагогічні працівники надають їм ґрунтовні знання, виховують любов до України, її народу. Школа дає новий поштовх тим, хто оступився і хоче віднайти себе у цьому житті. Ув’язненні мали змогу підвищувати свій загально-освітній рівень незалежно від віку.

На свято першого дзвоника до учнів завітали представники державних та релігійних організацій. Були присутні директор школи, завуч школи – інтернат Н.Боднарчук, представники Євангельської Церкви ”Христос для всіх” та керівництво установи.

Середня освіта у нашій країні є обов’язковою. І це дуже добре, що громадяни України, які в силу різних життєвих обставин скоїли злочини, мають змогу навчатися і отримувати атестати про закінчення школи, який, безумовно, стане їм у нагоді в подальшому житті