Головна Новини Цьогоріч 100 років від легендарних боїв на Лисоні

Цьогоріч 100 років від легендарних боїв на Лисоні

28 серпя 2016 року відзначатимемо 100-ту річницю кровопролитних боїв на горі Лисоні. У серпні — вересні 1916 року Українські січові стрільці своїми молодими грудьми і життям поставили перед переважаючими силами противника нездоланний заслін.

 

Лисоня — це одночасно тріумф і Голгофа для січових стрільців. А для нашого покоління вона стала П’ємонтом національного відродження. Саме тут 30 серпня 1989 року вперше на Тернопільщині юнаки із Шибалина підняли синьо-жовтий прапор. У 1990 році громада знов відновила на Лисоні стрілецьку могилу, сюди привезли землю з могили кошового отамана Запорізької Січі Івана Сірка. У серпні 1990 року на горі відбулося багатолюдне вшанування пам’яті січових стрільців. Священики відслужили панахиду, над могилою здійнявся синьо-жовтий прапор. Серед тих, хто піднімав прапор, був колишній січовий стрілець Дмитро Смачило. 18 вересня 1994 року величавий Меморіал на Лисоні увіковічив безсмертну пам’ять січових стрільців. Він став символом боротьби українського народу за утвердження державної незалежності.

Цього року виповнюєть 100 років з часу боїв на горі Лисоня. Постановою Верховної Ради України «Про відзначення пам’ятних дат і ювілеїв у 2016 році» від 02.02.2016 р., цього року на державному рівні відзначатимуться пам’ятні дати та ювілеї, серед яких 100 років з часу боїв за гору Лисоня за участю легіону Українських січових стрільців. З метою відзначення на належному рівні цієї пам”ятної дати Організаційний комітет  вирішив оголосити конкурс на з  виготовлення ювілейного логотипу «100-річчя  з часу боїв на горі Лисоня».

ПОЛОЖЕННЯ про проведення конкурсу з виготовлення  логотипу «100-річчя  з часу боїв на горі Лисоня»