Головна Новини Цілий день члени Народної Ради, Правого сектора та Свободи провели по судах

Цілий день члени Народної Ради, Правого сектора та Свободи провели по судах

02 лютого мало відбутися чергове засідання по справі кременецької “смітникової люстрації”. Знову перенесли перше засідання. Причина: не прибув ніхто із “потерпілих”. Знову … У ході суду виявилися ще деякі цікаві подробиці. Так підсудний Селедський зазначив, що прокурор Рівненської прокуратури цілеспрямовано “витягав” його з будівлі, коли він перебував під домашнім арештом. Тобто свідомо провокував на порушення режиму. З іншої сторони державний адвокат взагалі не знайомився із матеріалами справи.
Клопоталися “потерпілі” і про проведення судового засідання щодо них у варіанті відеоконференції. Суддя дане клопотання не розглядав.
“Стурбовані” можливим негараздом здоровя у “потерпілої” судді Л.Варневич, після прибуття із Збаража, вирішили відвідати останню на місці роботи. Жива, здорова, працює… Потрапили на судове слухання щодо цивільного позову Міськводоканалу до Тюлєнєва щодо стягнення оплати за користування водою та незаконної, на думку установи, врізки. Враховуючи “цікаві” стосунки судді із газовим підприємством (про суть можете познайомитися нижче, в одному із матеріалі), цікаво було просто подивитися на хід слухання. Почалося із “приколів”. Свідком на судовому процесі був В.Стефанський, який певний період часу орендував дане приміщення під магазин, а на даний час голова районної ради. Зайшовши з нами у зал засідань, від Варневич почув цікаву фразу: “Ви Стефанськи? То вийдіть, Вас закличуть.” І що? захотіла показати свою незаангажованість? Получилося гидкувато. Що, не знає Стефанського? Знає. Тоді навіщо перепитує? Але це є її “фірмовий” підхід до чиновників, співробітників поліції і т.д. Ну де ж, представник незалежної судової гілки влади, зі статусом вище ніж депутати Верховноъ Ради.
По суті справи. Хто там воду десятиліття крав- не крав розбереться, сподіваємося таки, суд. Але, сам розгляд справи, а особливо підхід, викликає, мяко кажучи, здивування. Суть проста: чи відбулася самовілни врізка за власності Тюлєнєва, вибачте, його дружини, чи була раніше, але водою не користувалися, і чи взагалі там є вода. А розглядаю якісь податкові декларації підпріємців – орендарів і т.п. і т.д. Очевидно, що процес затягнеться, хоча що там у ньому складного?
 Народна рада