Головна Новини Цікаво хто з тернополян потрапить у реєстр корупціонерів

Цікаво хто з тернополян потрапить у реєстр корупціонерів

Міністерству юстиції тимчасово доручено виконувати функції спеціально уповноваженого органу з питань антикорупційної політики. Про це йдеться в Указі Президента «Про першочергові заходи з реалізації Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції». Про це повідомляє Укрінформ.
Відповідно до Указу, Мінюст має «вжити заходів щодо формування та ведення Єдиного державного реєстру осіб, які вчинили корупційні правопорушення; у двотижневий термін внести проект Національної стратегії щодо запобігання і протидії корупції, доопрацьований з урахуванням пропозицій членів Національного антикорупційного комітету».
Проект має грунтуватися на системному аналізі причин поширення корупції в державі та умов, що спричиняють корупційні прояви; містити оцінку ефективності механізмів протидії корупції, комплекс взаємопов’язаних завдань і заходів із цих питань.
Проект закону про спеціально уповноважений орган з питань антикорупційної політики Мінюст має підготувати до 1 грудня 2011 року.
Цим же Указом Кабінет Міністрів України, зокрема, зобовязано підготувати та внести до 15 листопада 2011 року в установленому порядку проект указу Президента України стосовно порядку організації проведення спеціальної перевірки щодо осіб, які претендують на зайняття посад, пов’язаних із виконанням функцій держави або місцевого самоврядування.
Генеральній прокуратурі запропоновано вивчити питання щодо періодичного оприлюднення переліку резонансних кримінальних справ про злочини у сфері службової діяльності та професійної діяльності, пов’язаної з наданням публічних послуг, для інформування суспільства про хід розкриття таких злочинів; а також запровадити разом зі Службою безпеки України функціонування телефонів довіри для повідомлення про факти корупційних правопорушень.