Головна Новини Тернополяни купували фальсифіковані ліки

Тернополяни купували фальсифіковані ліки

Правоохоронці перекрили канал масового постачання фальсифікованих ліків до Тернопільської, Львівської, Хмельницької, Закарпатської, Івано-Франківської, Волинської та Рівненської областей. 

Про це повідомили 19 листопада IA ZIK у прес-службі Департаменту державної служби боротьби з економічною злочинністю МВС України.

За словами керівника Департаменту ДСБЕЗ Сергія Міщенка, оперативники встановили, що службові особи приватного підприємства, яке не має відповідної ліцензії, створили розгалужену мережу поставок фальсифікованих медпрепаратів у Західний регіон України. Також задокументовано діяльність підпільного цеху та складу, які містилися в приватному будинку. Оперативники вилучили етикетки різних ліків, голографічні наклейки, упаковку і тару, немарковані заповнені ампули, інструкції до лікарських засобів.

Сергій Міщенко зазначив, що кримінальна діяльність зловмисників була масштабною. Підприємці пропонували аптекам найпопулярніші та добре розрекламовані ліки проти застуди, кишкових розладів, знеболюваної дії та інші. Серед них – і медикаменти для дітей. Попередня вартість вилучених із обігу препаратів становить орієнтовно 2 млн грн.

Усього було вилучено близько 600 найменувань різних ліків. Сьогодні експертизою встановлено, що 47 із них є фальсифікатом, і це не остаточна цифра.

Слідство у справі, порушеної за ст. 321-1 (фальсифікація лікарських засобів або обіг фальсифікованих лікарських засобів) Кримінального кодексу України, триває.

Правоохоронці не виключають, що кількість фігурантів справи та обсяг вилучених ліків збільшаться.