Головна Новини Тернопільських студентів внесуть в “таємну базу”

Тернопільських студентів внесуть в “таємну базу”

studyЛише зареєстровані тернопільські студенти можуть їздити на залізниці за знижками «по студентському». З  першого липня 50-відсоткові знижки за студентським на залізничні квитки зможуть отримати тільки ті студенти, чиї персональні дані внесені до Єдиної державної електронної бази з питань освіти (ЄДЕБО).

З 15 жовтня 2013 року система запрацювала в пілотному режимі. Наразі її вже активно використовує “Укрзалізниця” – єдина база повинна мінімізувати кількість підроблених студентських квитків. На правах анонімності в “Укрзалізниці” повідомляють, що база дає збої.

“Зараз 90% студентів, які звертаються до кас, або не внесені до цього реєстру, або він просто нормально не запрацював. Хоча справжність студквитків у нас, як правило, не викликає сумнівів”, – кажуть у транспортному управлінні.

Цікаво, що всі поїздки студентів будуть фіксуватися, і за бажання керівництво ВНЗ зможе перевірити, де був студент, який прогулював пари. За словами президента Луганського нацуніверситету (ЛНУ) Віталія Курила, в базу йде інформація і за паспортними даними, і за ідентифікаційним кодом.

Заступник директора Департаменту вищої освіти Міносвіти Микола Фоменко розповів, що в майбутньому за ЄДЕБО можна буде перевірити диплом (корисно для роботодавців) і подивитися, чи одну вищу освіту коштом бюджету отримує людина (за законом країна “винна” кожному одну повну вищу освіту). Подібні бази будуть створюватися також щодо студентів профтехучилищ і школярів.

http://www.osvita.org.ua