Головна Новини Тернопільський дизайнер підкорив Литву

Тернопільський дизайнер підкорив Литву

Нещодавно модельєр Ярослав Гродський повернувся з фестивалю студентських оглядових колекцій, що відбувався у Литві. Разом з ним у ньому брали участь студенти з Білорусії, Фінляндії та інших європейських країн, повідомляє Номер один

– Брати участь у Литовському фестивалі – це великий досвід. Було багато цікавих ідей. А також організація фестивалю суттєво відрізняється. Рівень професійного підходу вражає, – поділився з «Номер один» Ярослав Гродський. –  Організатори всіляко стимулювали мою роботу з підготовкою моделей до показу. За 2 дні мені надіслали на затвердження фото підібраного взуття під кожну модель. У нас здебільшого дизайнери самі дбають про те, у чому будуть виходити моделі на подіум.

Серед показових колекцій Ярослав Гродський виділився не лише цікавою ідеєю, оригінальністю пошиття чи вдало підібраною тканиною, а й кількістю модельного ряду в колекції. Серед всіх учасників, котрі показували колекції до 10 моделей, Ярослав показав 13 вбрань. В останній, за традицією, вийшов молодший брат Ярослава – Микола-Арсен.

Та участю у литовському показі мод не обмежується творча активність молодого студента-дизайнера. Опісля тернопільського дня моди Aтріум fashion day Ярославу запропонували створити костюми для одного з місцевих танцювальних колективів. До того ж Ярослав Гродський вигадав і власноруч створив вбрання для зразкового ансамблю сучасного танцю «Рожева пантера», який виступив у конкурсі «Крок до зірок»: 4 костюми для хлопчиків і 20 – для дівчаток.  «Звісно, складно було, тому що, окрім самої напруженої роботи, я пропустив місяць навчання в академії. Але й відмовити у пропозиції такого масштабу, та ще й у створенні костюмів для малят я не наважився, – розповів Ярослав.