Головна Новини Тернопільські “Візири” працюватимуть на ходу

Тернопільські “Візири” працюватимуть на ходу

візир

візирКонтроль за дотриманням водіями швидкісного режиму на дорогах посилила обласна ДАІ. Відтепер перевищення швидкості фіксуватимуть не лише тоді, коли вимірювач швидкості нерухомий, а й під час руху службового автомобіля ДАІ в потоці автотранспорту. Про це повідомив старший інспектор обласної ДАІ Микола Лецкалюк, повідомляє 20 хвилин
– Відколи почне діяти нововведення?
– Вже з 15 грудня наші працівники почали працювати на дорогах області в такому режимі.
Вимірювач швидкості – “Візир”, з яким ми працювали і раніше. Він фіксує відео, фото порушення та дату його скоєння. В обласній ДАІ є вісім таких приладів. Їх установили в службових авто на панелі приладів на спеціальному кронштейні. Відтепер із “Візирами” можна буде працювати і стаціонарно, і під час руху службового автомобіля ДАІ. Якщо під час руху патрульного автомобіля прилад фіксує перевищення швидкості, працівники ДАІ зупинять правопорушника та складуть на нього адмінпротокол.
– Де працюватимуть з “Візирами”?
– На дорогах державного значення, які пролягають через нашу область. Також – у населених пунктах, де водії найчастіше перевищують швидкість. Це допоможе запобігти багатьом аваріям. Адже часто через перевищення швидкості водій не може вчасто пригальмувати. Відтак – наслідки можуть бути сумними.
– Чим регламентоване нововведення?
– Робота нарядів ДПС ДАІ спрямована на профілактику та попередження аварій через перевищення швидкості. Для контролю швидкісного режиму працівники ДАІ й застосовують технічні засоби, тобто “Візири”, використовувати які дозволяє наказ МВС України від 1.03.2010 року №33.
– Чому виникла потреба у додатковому фіксуванні перевищення швидкості?
? Незважаючи на позитивну динаміку зменшення кількості аварій на дорогах України, ситуація все ще залишається складною. Із початку року в аваріях в Україні загинуло 4230 людей та понад 34 тисяч отримали травми. Найбільше аварій з трагічними наслідками трапляється саме через перевищення водіями безпечної швидкості руху. Більшість таких випадків стаються на заміських дорогах.