Головна Новини Тернопільські міліціонери шукають піротехніку

Тернопільські міліціонери шукають піротехніку

PM890image002Працівники міліції нагадують продавцям  піротехніки про те, що виконавчим комітетом Тернопільської міської ради прийнято рішення про тимчасове обмеження використання салютів, феєрверків та інших піротехнічних засобів на час проведення антитерористичної операції на сході України. У зв᾿язку з цим, в обласному центрі обмежується використання в закладах ресторанного господарства, торгівлі, побутового обслуговування та розважального бізнесу салютів, феєрверків та інших піротехнічних засобів при проведенні дискотек, святкувань, інших масових заходів.

Профілактичні заходи щодо  незаконного обігу піротехнічних виробів, захисту громадян від травмування, співробітники тернопільської міліції у ці дні проводитимуть заходи щодо виявлення фактів незаконної торгівлі піротехнікою. Отож, на які саме порушення звертатимуть увагу правоохоронці.

Відповідно до пункту 7.9 Тимчасових правил обігу в Україні побутових піротехнічних виробів, їх продаж на ринках забороняється. Реалізація піротехніки здійснюється через спеціалізовані підприємства торгівлі та спеціалізовані відділи (секції) підприємств з універсальним асортиментом непродовольчих товарів, приміщення яких обладнані згідно з вимогами охорони праці, пожежної безпеки та відповідають технічним, санітарно-гігієнічним, технологічним нормам і правилам. Крім того, діяльність, пов’язана з виготовленням і торгівлею піротехнічними засобами, підлягає ліцензуванню.

Кодексом України про адміністративні правопорушення передбачена відповідальність за порушення порядку виробництва, зберігання перевезення, торгівлі та використання піротехнічних засобів (ст. 195-6).