Головна Новини Тернопільські батьки зберуть “пальчики” своїх дітей для міліції?

Тернопільські батьки зберуть “пальчики” своїх дітей для міліції?

20febeЗ 2014 року тернопільським батькам запропонують  заводити на дітей ідентифікаційні карти, де будуть відбитки пальців і всі анкетні дані дитини.

Як повідомив начальник управління кримінальної міліції у справах дітей МВС Олексій Лазаренко, пілотний проект вже запущений в Івано-Франківську, а в 2014-му пошириться по всій країні, пишуть “Вести“.

“Карту ми будемо роздавати на батьківських зборах у школах”, – зазначив Лазаренко.

За його словами, батьки разом з дітьми будуть заповнювати їх і зберігати вдома.

“Якщо раптом щось трапиться – тоді батько прийде в міліцію з картою”, – зазначили в МВС.

Карта являє собою чотиристорінкову книжечку, де крім анкетних даних  вкажуть звички і захоплення дитини (наприклад, підліток любить групу, і якщо він піде з дому, то логічно буде шукати його в сусідньому місті на концерті), дані про здоров’я (алергія або інші хвороби).

“Також є стрічка для відбитків пальця і місце, куди кріпиться волосок – це якщо, не дай бог, знадобиться впізнання”, – зазначив Лазаренко.

Батьки добровільно заповнюють карту, а оновлюватися вона буде раз на рік.

Як повідомив Українській правді начальник управління зв’язків з громадськістю МВС Сергій Бурлаков, доступ до інформації з цієї карти матимуть тільки самі батьки, а не МВС.

“Не буде ніякого доступу, не буде єдиної бази. Самі батьки будуть ухвалювати рішення, яку інформацію туди вносити. Міліція матиме доступ до цієї картки лише в одному випадку – якщо з дитиною сталася якась біда, вона зникла, наприклад. Тоді батьки надають МВС цю інформацію, що значно полегшить пошуки. Такий досвід має США, Канада, там такий підхід зарекомендував себе дуже добре”, –  зазначив Бурлаков.