Головна Новини Тернопільські аптеки продавали заборонені препарати

Тернопільські аптеки продавали заборонені препарати

лікарстваДержавна служба з лікарських засобів у Тернопільській області оприлюднює назви та адреси аптечних закладів, в яких під час перевірок спеціалісти держслужби виявили ліки, продаж яких заборонено, інформує прес-центр Держлікслужби України. Отже оприлюднюємо список аптек в яких торгували небезпечними ліками.
У першому кварталі цього року в аптечних закладах області виявили факти реалізації лікарських засобів, обіг яких був заборонений по всій території України.
Знехтували здоров’ям тернополян такі аптечні заклади:
Фізична особа – підприємець Кулачковський Роман Іванович, Аптека “Колобок” №1, м.Тернопіль, вул.Сахарова, 2-А;
Фізична особа – підприємець Кіцкай Андрій Юрійович, Аптека №1, м.Тернопіль, б-р Данила Галицького, 5;
Фізична особа – підприємець Смик Тимофій Вікторович, Аптека №1, Тернопільська обл., смт Підволочиськ, вул.Д.Галицького, 55;
Товариство з обмеженою відповідальністю “Соціальні аптеки”, Аптечний пункт “Соціальна аптека” №1 (Аптеки “Соціальна аптека” №1 м.Тернопіль, вул.Л.Курбаса, 2/310), м.Тернопіль, вул.Купчинського, 14, міська лікарня №2, кардіологічний корпус;
За результатами перевірок склали акти про результати перевірки, а на відповідальних осіб наклали адміністративне стягнення у вигляді штрафу на загальну суму 1462 грн.
Спеціалісти держслужби під час здійснення планових перевірок дотримання вимог законодавства щодо якості лікарських засобів, виявляють в аптечних закладах ліки, які не мають бути застосовані в процесі лікування – неякісні, незареєстровані або фальсифіковані.
Після підтвердження факту, що той чи інший лікарський засіб є неякісним або фальсифікованим, Держлікслужба України одразу вилучає його з обігу. Для цього відповідне розпорядження у 24 години розсилається електронною поштою у всі територіальні підрозділи. Територіальні органи, в свою чергу, у 24 години повідомляють усі аптечні та лікувальні заклади, що той чи інший препарат необхідно терміново вилучити з обігу, шляхом розміщення їх у карантинній зоні, або повернення постачальнику чи утилізацію.
Згідно діючого законодавства, ці розпорядження мають беззаперечно виконуватися, адже їх невиконання може нанести шкоду здоров’ю, а можливо, і життю наших громадян.
Проте, на жаль, не всі аптечні заклади виконують розпорядження Держлікслужби України. Виходячи з корисних мотивів, деякі з них продовжують продаж неякісних або навіть фальсифікованих ліків, нехтуючи законною вимогою Держлікслужби України про вилучення їх з обігу.