Головна Новини Тернопільська ОДА використовувала кошти не за призначенням

Тернопільська ОДА використовувала кошти не за призначенням

гроші

грошіТернопільська обласна державна адміністрація неефективно використовувала кошти субвенції спрямовані на розвиток соціальних та культурних об’єктів краю. Про це повідомили після відповіднго аудиту проведеного Рахунковою палатою, про це пише УНН.

“З-поміж головних причин – прорахунки, недотримання вимог законодавства під час формування переліків об’єктів, на які мали спрямовуватися кошти субвенції. Так, до переліків включалися окремі об’єкти з низьким ступенем будівельної готовності, за відсутності проектно-кошторисної документації, окремі об’єкти державної власності, об’єкти, що не відповідали як пріоритетним напрямам розвитку регіонів, так і програмам соціально-економічного та культурного розвитку областей, а також об’єкти, залишкова кошторисна вартість яких не була приведена у відповідність з цінами, що діють”, – сказано у повідомленні прес-служби.

Там також зазначено: “Частина коштів субвенції надходила до обласних бюджетів із запізненням, у другій половині грудня 2011 року, головні розпорядники перераховували кошти відповідним нижчим інстанціям несвоєчасно, співфінансування робіт з місцевих бюджетів було неповним. Наприклад, у Львівській області 15 об’єктів (із визначених переліком 22-х) недоотримали з місцевих бюджетів 1,8 млн грн. Усе це створило ризики недофінансування і невиконання запланованих обсягів робіт у визначені терміни”.