Головна Новини Сиротюк “ліг під Тимошенко” щоб працевлаштувати побратимів?

Сиротюк “ліг під Тимошенко” щоб працевлаштувати побратимів?

Олег Сиротюк голова Тернопільської ОДАЩойно завершилося тримісячне формування команди голови Тернопільскої ОДА свободівця Олега Сиротюка, як йому вже прогнозують швидкий відхід від справ державницьких, в зв’язку із виграшем на Президентських перегонах Петра Порошенка і фомувння вертикалі влади «під себе». Олег Мирославович на виборах зробив ставку на Тимошенко, що дало можливість працевлаштувати деяких свободівців на посадах голів РДА поки в.о. Президента тимошенківець Турчинов, в збиток УДАРу і навіть Батьківщині. Однак вже дуже скоро ситуація зміниться.

Погляд на список голів РДА наштовхує на думку, що головним чинником при призначеннях було дотримання принципу партійних квот і «договорняків», а не професійні якості чи бачення розвитку тієї чи іншої території. Першими квоти на призначення на посад голів РДА поділили нардепи-”смотрящі” від партій коаліцій. Початкова домовленість Кайди, Деревляного та Побера передбачала квоти відповідно 5-6-5. Однак внаслідок кулуарних розмінів та пертурбацій ця схема трансформувалась 7-5-5. “Свобода”, якій належить уся повнота влади в області, зуміла дотиснути призначення голів РДА у 7 районах – Бучацькому, Борщівському, Козівському, Ланівецькому, Підгаєцькому, Тернопільському та Шумському. Можливо, за вийнятком голови Тернопільської РДА Строєвуса, усі вони належать до партійної лінії Сиротюка-Стаюри.

“Батьківщині” Деревляного перепало 5 районів – Кременецький, Бережанський, Чортківський, Гусятинський та Монастириський. Ще один район – Теребовлянський – для тимошенківців також. Його очолила депутат райради від БЮТу Галина Зелінська. Голова Теребовлянської райради Попко знайшов аргументи зарахувати це призначення до квоти “Удару”. З інших 4 квот кличкістів лише один – голова Зборівської РДА Ігор Яворський належить до партійних кадрів. У Збаразькому та Підволочиському районах головними були закулісні домовленості, у Заліщицькому – вибір Майдану.

За матеріалами За Збручем.