Головна Новини Свободівці під “масками” Правого сектору влаштували дебош в Підволочиську?

Свободівці під “масками” Правого сектору влаштували дебош в Підволочиську?

qCNoVvmWeTY23 лютого, невідомі в масках на чолі з “свободівкою” Ольгою Навроцькою влаштували «маски-шоу» у Підволочиську. Так вони намагались захопити владу та покарати голову районної ради Володимира Городницького.

Зокрема, у молодих людей була зброя і вони погрожували голові вивести його на площу та «дати 5 буків по спині», а тоді закрили у кабінеті та не пускали до туалету. Щоб цього не сталось два священики прикривали йому спину. Про цей факт повідомили мешканці Підволочиська.

Як розповідає очевидець Сергій (учасник Майдану у Києві), захоплення влади проводили не місцеві мешканці, а невідомі люди, які наголошували, що вони із «Правого Сектору».

– Люди глумились над головою, навіть «били по дупі». Разом з ним в руки народного осуду потрапив скандально-відомий підприємець М.Глушко, який свого часу надавав «прихисток» голові Тернопільської ОДА Хоптяну, – розповів депутат райради, «свободівець» Руслан Дацюк виданнюЛТДейлі.

Близько 18 години ми по телефону поспілкувались з одним чоловіком, який був серед людей в масці. Він запевняв, що вони діють від імені «Правого сектору», а на «завдання» їх відправив Олександр Музичко (лідер західно-українського “Правого сектору” , – прим. ред..). Але хто такий Дмитро Ярош та Василь Лабайчук, він не знав. По голосу було чути, що людина нетвереза.

Керівник «Правого Сектору» на Тернопільщині Василь Лабайчук розповів, що у Підволочиську вони були до 15.30, а тоді повернулись до Тернополя. За його словами, його люди навіть не підходили до Володимира Городницького, оскільки він був під охороною «свободівців». Але не заперечує, що спілкування було на підвищених тонах.

– У Підволочиську була група молодих людей, які спілкувались з місцевими «свободівцями» та говорили, що вони з Підволочиська і прийшли просто подивитись, – розповідають нам інші джерела з «Правого Сектору».

Також розповіли, що у цій структурі чітко поділена зона відповідальності. Тому офіційно «Правий Сектор» на Тернопільщині представляють тільки Василь Лабайчук та Олександр Варакута.

До слова, 22 лютого штаб «Правого Сектора» у Тернопільській області заявив, що користуючись відсутністю на території Тернопільської області лідера «Правого Сектора» – Василя Лабайчука, деякі структури та окремі особи, діючи абсолютно неузгодженно з обласним штабом, представляли себе за членів ПС, висловлювали “офіційну” інформацію, проводили певні перемовини і т. д. У зв’язку з вищевказаним вони заявили, що єдиною уповноваженою центральним штабом «Правого Сектору» особою є Василь Лабайчук – лідер ПС у Тернопільській обл.

– Всі структури ПС в області будуть проінспектовані та за потреби переформатовані. Всі особи та групи, котрі видаючи себе за ПС діяли від нашого імені, будуть покарані згідно вимог революційного часу.

Місто