Головна Новини Суд залишив Дубінського під вартою

Суд залишив Дубінського під вартою

Київський апеляційний суд 7 грудня залишив без змін запобіжний захід депутату Верховної Ради Олександру Дубінському у вигляді тримання під вартою. Як передає “Суспільне”, засідання суду проходило у закритому режимі і журналістів пустили лише на оголошення рішення.

Сам Дубінський на початку засідання заявив, що пройшов у четвер рентген: згідно медичного висновку, який йому надали у Київському слідчому ізоляторі, у нього зламані 10-е та 11-е ребро з лівого боку, що “фактично встановлює катування”.

Нагадаємо, що ще 2 грудня депутат заявив про побиття у СІЗО. Як наголосив він ЗМІ після оголошення нинішнього рішення суду, його били дві ночі поспіль. Висновок медобстеження наразі передано захисникам нардепа, які клопотатимуть, аби Дубінського перевели задля безпеки в інше місце утримання та в одиночну камеру.

Справа проти Дубінського й Деркача

13 листопада Державне бюро розслідувань і Служба безпеки України заявили про викриття злочинної організації, до складу якої входили Дубінський та колишній нардеп Андрій Деркач, помічник Деркача, а також колишній прокурор Костянтин Кулик.