Головна Новини Хто виявився “тернопільським терористом”

Хто виявився “тернопільським терористом”

PM779image001Тернопільський вокзал «замінував» раніше судимий житель Зборівщини. 34-річний чоловік сім років тому уже був суджений за аналогічний злочин.

Нагадаємо, 21 жовтня близько 12 години до Тернопільського обласного управління міліції надійшло повідомлення про те, що на залізничному вокзалі закладено вибухівку.

На місце події негайно виїхала слідчо-оперативна група, у складі якої й працівники вибухотехнічної служби Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру. Повідомлення про замінування виявилося фальшивим.

Органами досудового слідства протиправний вчинок невідомого було кваліфіковано за частиною 1 статті 259 Кримінального кодексу України – завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності. Уже за декілька годин правоохоронці встановили особу жартівника та затримали його.

Свій вчинок зловмисник пояснив тим, що вчинив протиправне після сварки з рідними. Усвідомлював, що за подібні діяння може понести кримінальну відповідальність, але навіть це не зупинило його. Такий необдуманий телефонний дзвінок може обернутися навіть п’ятьма роками ув’язнення.