Головна Новини Список неугодних голів РДА вже на столі у Президента

Список неугодних голів РДА вже на столі у Президента

Янукович

ЯнуковичЯк і очікувалось перші кадрові зміни торкнуться в першу чергу голів РДА. Як стало відомо За Збручем з власних джерел список перших винних у провалі виборів на Тернопільщині вже готові та очікують свого часу в Адміністрації Президента.

Один список, куди входять претенденти на звільнення серед голів ОДА, уже складено. Скласти другий мали самі голови ОДА. Туди мали увійти голови РДА, де ПР показала найгірший результат. За цим критерієм «під звільнення» потрапили голови Козівської, Тернопільської та Чортківської РДА.
Найгірший розклад у «козівського» голови Юрія Пудлика, якому районна рада двічі намагалася исловити недовіру. На посаді він працює вже четвертий рік і встиг «приїстися» на Козівщині.
Доля голови Чортківської РДА Ярослава Стеця у більші мірі залежить від лобістських можливостей нардепа Ярослава Сухого, який переобрався по одному з округів Запоріжжя.
Також у «чорний» список на виліт потрапили голови Бережанської, Ланівецької, Монастириської та Підволочиської райадміністрацій. Цікаво, що з 7 претендентів на звільнення лише 2 призначені за каденції Хоптяна. Це голова Монастирищини Іван Білик та голова Підволочищини Віталій Сум. Першого підозрюють у негласній співпраці з УДАРом, другого – хочуть «розжалувати» за провал виборів у вотчині Хоптяна. Намісник Януковича сподівався, що милі його сім’ї надзбручанці з Підволочиська та Гусятина дадуть Патрії Регіонів, як мінімум, 20 відсотків голосів. Тепер Сум має всі шанси стати «цапом-відбувайлом» за провал на виборах.
Розповідають, що з фігурантів чорного списку ще минулого тижня зібрали заяви про звільнення та завезли на Банкову.