Головна Новини Сьогодні в Києві презентували новий канал

Сьогодні в Києві презентували новий канал

Сьогодні в Києві  відбулася презентація проекту Громадського телебачення, про яке неодноразові і в Тернополі розповідали його духовні натхненники. Телебачення буде працювати в інтернеті і базується на громадської організації з ідентичною назвою, зареєстрованою раніше.

Як повідомляє Українська правда, глава програмної ради Роман Скрипін уточнив, що до ради увійшли вісім журналістів, серед них Мустафа Найєм, Дмитро Гнап, Роман Скрипін, Сергій Андрушко, Юлія Банкова.

Програмна рада раз на рік буде переобирати голову, а також погоджувати весь програмний контент онлайн-телеканалу.

“Нас об’єднує, насамперед, довіра, це та золота акція, яку втратили майже всі ЗМІ. Ми не женемося за цифрами. Довіра глядачів до нас – найвищий рейтинг”, – сказав Скрипін.

Журналіст Дмитро Гнап повідомив, що джерела фінансування громадського телебачення будуть прозорими і публічними. “Перш за все, ми розраховуємо на допомогу донорів – авторитетних міжнародних структур. З багатьма з них ми вже вступили в переговори. Дехто називає це грантожерства, але ми вважаємо, що краще отримувати грантову допомогу, ніж працювати за кошти українських бізнесменів і політиків, які будуть вказувати нам, що робити “, – підкреслив Гнап. “Друге джерело фінансування, на який ми сподіваємося – це допомога громадян. Тобто невеликі реальні пожертвування грошима”, – додав він. За словами журналістів, програмний контент каналу вони презентують вже на початку вересня.

Нагадаємо, в кінці квітня в розпал скандалу навколо права власності на ТВі більше тридцяти співробітників телеканалу подали заяву про звільнення. Журналісти зазначили, що “остаточно можливість початку переговорів була зірвана після вручення керівником ТОВ Інтерпрофіт Олегом Радченко письмового ультиматуму про вихід в ефір Мустафі Найєму під загрозою звільнення”. Частина з цих журналістів вирішила створити в Україні незалежну суспільне ТБ.