Головна Новини Сьогодні у Тернополі засідає молодіжний Європарламент

Сьогодні у Тернополі засідає молодіжний Європарламент

Євросоюз

ЄвросоюзСьогодні з 9.30 до 14.00 за адресою вул. Білогірська, 10 (Політехнік) в конференц-залі на першому поверсі (двері біля гарберобної, потім на право і в кінець) відбуватиметься Генеральна асамблея, на якій учасники-делегати представлятимуть свої резолюції.

ДОВІДКОВО.  Європейський Молодіжний Парламент (ЄМП) – це міжнародна аполітична незалежна молодіжна організація. На сьогодні ЄМП – це одна із найбільших Європейських платформ для політичних дебатів, міжкультурного діалогу, політичної освіти та обміну ідеями між молоддю з усієї Європи. ЄМП являє собою мережу із 36 європейських осередків та організацій, у яких тисячі молодих людей проявляють свою волонтерську активність. ЄМП заохочує молодь до незалежного мислення та соціально-політичної ініціативи, а також сприяє отриманню необхідних соціальних та професійних вмінь та навичок. Усі національні комітети функціонують на однакових засадах.

Європейський Молодіжний Парламент – Україна – це національний комітет ЄМП. Головними цілями нашої організації є:

• Просування ідеї інтеграції України до Європейського Союзу шляхом підвищення обізнаності громадськості з такими європейськими цінностями як демократія, права людини та гуманістична політика;

• Розвиток партнерських стосунків між національними та міжнародними неурядовими організаціями;

• Започаткувати співробітництво між українськими молодіжними неурядовими організаціями у рамках Цілей Розвитку Міленіуму, виданими у вересні 2000 р. ООН;

• Сформувати активну конструктивну позицію молоді щодо європейської інтеграції
України;

• Створити позитивний імідж України за кордоном.

Основним видом діяльності організації є проведення молодіжних конференцій на території України з метою сприяння міжкультурному діалогу та неформальній освіті. Методологічна основа ЄМП включає побудову команд учасників для подальшого відкритого обговорення різноманітних політичних, економічних, культурних і екологічних питань та досягнення результатів у втіленні демократичного процесу прийняття рішень.