Головна Новини Сміттєсортувальну лінію встановив бізнесмен, бо політики не могли домовитись?

Сміттєсортувальну лінію встановив бізнесмен, бо політики не могли домовитись?

сміття

сміттяСміттєсортувальна лінія запрацювала на Тернопільщині. 15 червня в селі Плебанівка Теребовлянського району презентували сучасний та надпотужний комплекс, який у рік перероблятиме 50 тисяч тонн побутових відходів.

Богдан Буртак інвестував у цей потужний проект близько 25 мільйонів гривень. Коли ці гроші повернуться до нього, чоловік не знає. Лише каже, цю ідею виношував з 2007 року. Результатом задоволений, адже сміттєсортувальний комплекс – це необхідність для нашої області. Із ним погоджуються і голови райдержадміністрацій. Чимала делегація чиновників приїхала оглянути лінію та поговорити про перспективи співпраці.

Земля, на якій зведена сміттєсортувальна лінія, орендована у Плебанівській сільській раді на 49 років. Якщо міські чиновники таки домовляться з керівництвом комплексу, в чистому і красивому місті житиме не одне покоління тернополян.

Цікаво, що сміттєсортувальну лінію свого часу а саме два роки тому закупила Тернопільська обласна рада, на даний час лінія зберігається Буську Львіської області. І щороку на обслуговування цієї лінії бюджет витрачає приблизно 100 тисяч гривень. Цікавим виявляється той факт, що для «державної» лінії в області не знайшлося місця, а приватна запрацювала в дуже стислі терміни. Як відомо, для сміттєсортувальної лінії “Кайди” два роки ОДА та районні ради  не могли виділити місця.

Залишається з’ясувати вже мабуть правохоронним органам чому так недбало обласна рада розпоряджається коштами, та не встановлює омріяну сміттєсортувальну лінію, яка вже не буде встановлена, оскільки приватна в силі обслуговувати цілу область. Тож ми будемо стежити за реакцією відповідних силових структур щодо фактичого розбазарювання коштів зокрема керівництвом Тернопільської обласної ради.

За матеріалами ІНТБ