Головна Новини Служба безпеки України ідентифікувала чергового бойовика, який воював на боці загарбників у...

Служба безпеки України ідентифікувала чергового бойовика, який воював на боці загарбників у Херсонській області

Служба безпеки України продовжує викривати російських військових злочинців, зрадників і колаборантів, які допомагають ворогу.

Слідчими Тернопільського управління СБУ встановлено, що 36-річний житель тимчасово окупованої Макіїівки у березні 2022 року добровільно перейшов на бік ворога та вступив до лав незаконного збройного формування терористичної організації «днр».

Згодом у складі підрозділів російських окупаційних військ він брав участь у окупації населених пунктів Херсонської області, а також допомагав загарбникам встановлювали окупаційний режим на захоплених територіях. Зокрема, під час чергування на ворожих блок-постах поруч із селом Князе-Григорівка колаборант здійснював пошук і затримання проукраїнських жителів сіл Каховського району Херсонщини.

Крім того, зрадник не гребував грабунком місцевих жителів, відбираючи на блок-пості у селян продукти харчування та цінні речі, нібито необхідні для діяльності окупаційних військ.

У грудні ж минулого року ватажки «днр» ротували бойовика у Донецьку область для ведення бойових дії проти військовослужбовців Збройних Сил України.

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили зраднику про підозру за ч.7 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. За співпрацю з ворогом йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 12 до 15 років.

Оскільки на даний час колаборант переховується від правосуддя на тимчасово не підконтрольній українській владі території Донецької області, правоохоронцями проводяться комплексні заходи для його притягнення до відповідальності за злочини проти України.

Досудове розслідування проводиться слідчими СБУ за процесуального керівництва Тернопільської обласної прокуратури.