Головна Новини Сільський голова нараховувала собі премії як хотіла

Сільський голова нараховувала собі премії як хотіла

гроші

грошіЗа результатами судового розгляду скерованого прокурором одного з районів протоколу про вчинення адміністративного корупційного правопорушення, на голову сільської ради накладено стягнення у вигляді 2720 гривень штрафу.

З’ясовано, що виконуюча обов’язки голови сільської ради одного з районів області нараховувала собі премії з нагоди професійних та державних свят без відповідного рішення сесії органу місцевого самоврядування. Загальна сума коштів, неправомірно отриманих посадовцем з місцевого бюджету становила понад 3,9 тисяч гривень.
Постановою суду виконуючу обов’язків керівника органу місцевого самоврядування визнано винною за ч.2 ст. 172-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення (порушення обмежень щодо використання службового становища) та накладено стягнення у вигляді 2720 гривень штрафу з конфіскацією незаконно одержаної неправомірної вигоди.
Загалом у поточному році за результатами розгляду скерованих органами прокуратури області протоколів про вчинення корупційних правопорушень судами притягнуто до адміністративної відповідальності 13 осіб.