Головна Новини Що спільного між молоком та Фірташем?

Що спільного між молоком та Фірташем?

Фірташ

Фірташ27 липня відбулося засідання Тернопільського прес-клубу на «гарячу» для літа тему:Як не труїти себе за власні гроші: якість молочних продуктів на торговельних полицях Тернопільщини.

Про це розповів лікар гастроентеролог міської лікарні №2 Богдан Депутат та директор Інституту споживчих експертиз Юрій Чорнобривець.

Богдан Депутат розповів про те, к часто тернополяни хворіють на захворювання кишково-шлункового тракту: «Найчастіше потрапляють до лікарень діти з підозрою на гастрит, кишкові інфекції в період від підліткового віку до 18 років, це пов’язане з тим, що вони покидають батьківські оселі та їдуть вчитися до Тернополя внаслідок чого порушується харчування постійна сухом’ятка, не домашнє харчування. Вони починають харчуватися напівфабрикатами та перкутувати булочками з йогуртом».

Медики також помітили зв’язок між розладами кишково-шлункового тракту та прийомом в їжу йогуртів та молочних продуктів. Також такі хвороби стають частішими влітку – сезон фруктів та овочів.

Юрій Чорноморець розповів про фальсифікацію та недобросовісне виробництво молочних продуктів:

«Найчастіше фальсифікують продукцію виробники молочних продуктів – згущенки, сирів, йогуртів, сметани. За рахунок добавлення пальмової олії в ці продукти виробник збільшує їх кількість та здешевлюючи виробництво отримує більше прибутків. В Україну найбільший експорт саме пальмової олії. Її експортує дві галузі – молочна та металургійна. Деякі продукти містять 99% цієї небезпечної для людського організму речовини, яка плавиться лише при температурі 54 градуси та закупорює судини людського організму. Також виробники зловживають добавленням в молокопродукти діоксину титану або Е171. Це основний компонент емалевої фарби – він робить білими молокопродукти».

Ми ж хочемо наголосити на політичному аспекті того, чому наші виробники ніколи не припинять добавляти діоксид титану в молчны продукти. В Україні є два заводи титанової промисловості, і обидва належать нашому земляку – Дмитру Фірташу, і так чи інакше молококомбінати є значними покупцями цього продукту, адже ми щодня не купуємо білу емалеву фарбу, а молоко для багатьох українців є обов’язковою частиною раціону. Отже, робіть висновки самі.