Головна Новини Що насправді стоїть за арештом Віталія Сороколіта?

Що насправді стоїть за арештом Віталія Сороколіта?

ПрокуратураУ Тернополі  арештували підприємця, який вже 6 років намагається відстояти свої права у судах.

Віталій Сороколіт, відомий тернопільський підприємець, який вже 6 років бореться з міліцейсько-прокурорсько-судовим беззаконням, 5 серпня, в понеділок, о 15.00 був арештований. Офіційна причина арешту – неявка на судові засідання на підставі кримінальної справи, яка була порушена проти іншої особи. Вона була відкрита на основі акту податкової про порушення статті Закону, якої фізично не існувало в ньому.
Сороколіту інкримінували несплату податків. Віталій вже протягом кількох років намагався в законному порядку відстоювати свої права. На сьогодні вже навіть є рішення суду про повернення йому з бюджету коштів у розмірі 1,8 млн. грн., власне, за несплату яких у вигляді податків та штрафних санцій і була порушена проти нього кримінальна справа.
Він подавав до суду на слідчих, які фальсифікували докази у кримінальній справі, подавав скарги за бездіяльність, або незаконні дії суддів та прокурорів. Його заяви були не голослівні, а ґрунтувались на конкретних доказах. Вони свідчили про те, що на сьогодні ті, хто покликаний захищати громадян, створили офіційну схему вибивання коштів з людей. Непокірних чекають арешти, штрафи, суди до їх повного знищення.

– У провадженні Тернопільського міськрайонного суду перебуває справа про обвинувачення Сороколіта Віталія Івановича у вчиненні злочину передбаченого частиною третьою статті 212 Криміналього кодексу України, тобто в ухиленні від сплати податків у особливо великих розмірах, – каже державний обвинувач по справі Сороколіта, старший прокурор обласної прокуратури Павло Хамула.- Ще з грудня 2011 року підсудний у судове засідання без поважних причин не з’являвся. Крім того ухвали суду про примусовий привід органами внутрішніх справ не виконані в зв’язку з відсутністю останнього за місцем проживання. Враховуючи наведене судом винесено постанову про оголошення Сороколіта Віталія Івановича в розшук та зміну запобіжного заходу з підписки про невиїзд на взяття під варту. Це рішення може бути оскаржене зацікавленими сторонами в законному порядку.
Запитали ми представника прокуратури й про плутанину з прізвищем, яка власне й стала причиною відмови пана Сороколіта відвідувати суд.
– З цього приводу можу сказати, що скарга на постанову про порушення справи була предметом судового розгляду, – говорить пан Хамула. – За результатами розгляду і судом першої і апеляційної інстанцій постанова була залишена в силі, а скаргу Сороколіта Віталія Івановича залишено без задоволення – повідомляє 20 хвилин

На томість в міліції заявляють про те, що в даний час заарештованого доправлено до однієї із міських лікарень, зважаючи на те, що той скаржиться на погіршення стану здоров’я.