Головна Новини Щепановський-молодший може “пригреміти” до брата за земельні махінації

Щепановський-молодший може “пригреміти” до брата за земельні махінації

земляПеревіркою, проведеною прокуратурою області встановлено, що розпорядженнями голови Тернопільської райдержадміністрації від вересня-грудня 2012 року, 28 громадянам надано незаконні дозволи на складання проектів землеустрою щодо відведення у власність земельних ділянок для садівництва, оскільки земельні ділянки знаходяться в межах населеного пункту с.Підгороднє.

Ще 2 громадянам на підставі незаконних розпорядчих документів видано державні акти на право власності на земельні ділянки.
Прокуратурою області внесено подання голові Тернопільської облдержадміністрації, за результатами розгляду якого незаконні розпорядження скасовано. Попереджено незаконне надання земельних ділянок у власність, загальною площею 5,8 га, нормативно –грошова оцінка яких складає понад 40 000 гривень.
Додатково:
За результатами прокурорських перевірок у місцевих органах виконавчої влади та місцевого самоврядування з питань додержання земельного законодавства попереджено незаконне надання земельних ділянок, площею 139 га. Окрім того, розпочато 3 кримінальні провадження, що надіслані до суду з обвинувальним актом, внесено 309 подань, розглянутих із вжиттям відповідних заходів, до відповідальності притягнуто 148 посадових осіб.