Головна Новини Сесія облради не обійшлася без казусів з голосуванням

Сесія облради не обійшлася без казусів з голосуванням

Фото Святослав Журовський

Як ми повідомляли, напередодні депутати прийняли звернення до керівництва держави з вимогою недопущення прийняття законопроекту, який дозволить приватизацію Почаївської Лаври. Свої зміни і доповнення до запропонованого депутатом-«свободівцем» Богданом Гачкевичем тексту рішення внесла представниця від «Єдиного Центру» Світлана Демчук. Однак, як виявилось згодом, сама депутатка за це звернення не голосувала. Її карточку під час голосування було витягнуто, а саму жінку і взагалі «забрали» із сесійної зали. На це звернув увагу колег депутат від «Нашої України» Олександр Стадник.

– Якщо депутатом керує хтось з якогось кабінету і не враховується його особиста думка. Оскільки Світлана Демчук була ініціатором і зачитувала свою редакцію звернення, і вона за нього не проголосувала. Тут виникає питання. На мою думку, ми повинні зараз вияснити, де знаходиться пані Світлана, – запропонував депутат.

Прокоментувати ситуацію, що склалась, взявся голова облради. Він запитав у депутатів, коли вони перестануть дозволяти витирати об себе ноги.

– Коли дійсно людину виводять із сесійної зали і витягують карточку. А це буде до того моменту, допоки буде приходити «диригент» і смикати за ниточки. Я озвучу думку: «О, Гоч у залі». Якого немає при розгляді гуманітарних питань, при розгляді питань охорони здоров’я, освіти. От до того воно буде відбуватися. До того будуть дзвонити і казати не приходити не сесію. Як минулого року дві сесії були зірвані не представниками «Свободи», «Нашої України» і УНП. Поки люди будуть мовчати, коли їх заставляють писати заяви. Коли на прийомах громадян будемо вирішувати питання тільки тих людей, хто є в певній партії, – обурювався головуючий.

Захищати своїх кинувся уповноважений фракції Партії регіонів Павло Федик. Слід відзначити, що вчора на сесії він вирізнявся бурхливими і емоційними виступами, особливо з тих питань, де лунала критику на адресу чинної влади. На думку депутата, бардак у Тернопільській облраді розпочався відтоді, коли на дострокових виборах у 2009 році представники «Батьківщини» відмовились від мандатів.

– Про що я завжди можу говорити і доказувати, що неефективно працює Тернопільська обласна рада. І використовувати може тільки емоції. І коли голові обласної ради, коли той виступає, не включається трихвилинний лічильник і обмеження – це теж порушення. Бо ви є спікером. І хочу привітати всіх нас з тим, що у нас зараз появився ще один провокатор…, – вигукував Павло Федик, якому вимкнули мікрофон.

Після кількахвилинної сварки між Кайдою і Федиком, депутати взялися розглядати порядок денний.

Джерело: http://deputat.te.ua