Головна Новини СБУ затримала групу яка конвертувала гроші для терористів (фото, відео)

СБУ затримала групу яка конвертувала гроші для терористів (фото, відео)

PM568image002Співробітники Служби безпеки України блокували діяльність фінансової установи терористів з “ЛНР”, яка працювала на тимчасово окупованих територіях.

Спільники терористів акумулювали кошти з різних джерел, зокрема й з Росії та переводили на рахунки українських банківських установ. Кур’єри знімали гроші у відділеннях банків на підконтрольній українській владі територіях та готівкою завозили до т.зв. “ЛНР”. Щомісячний оборот фінустанови становив майже 25 мільйонів гривень, з яких сплачувалися “податки” т.зв. фіскальним органам терористів.

Співробітники спецслужби затримали у Києві організаторів каналу фінансування терористів та кур’єрів. У зловмисників вилучено 500 тисяч гривень. На рахунках, які використовувалися терористами, вже заблоковано понад 3,7 мільйона гривень.

Правоохоронці встановили, що фінустанова бойовиків працювала у т.зв. “ЛНР” на підставі “ліцензії” виданої комерційною структурою “Росфингрупп”. Ця компанія, відповідно до угоди із “урядом”, виконує функції фінансового регулятора на територіях тимчасово контрольованих бойовиками.

Затриманим оголошено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ст. 258-5 (фінансування тероризму) Кримінального кодексу України, та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Тривають оперативно-слідчі дії.