Головна Новини Російський актор влаштував “сафарі” на українців

Російський актор влаштував “сафарі” на українців

1031112921Російський актор, зірка пропагандистських серіалів про доблесть «мєнтів» і справедливість російскої прокуратури Михайло Пореченков, вирішив не словом, а ділом довести своїй простакуватій глядацькій аудиторії власну відданість царюбатюшкє Путіну.
30 жовтня актор відвідав Донецьку область та влаштував «сафарі» на громадян України, щоб, так би мовити, власним прикладом показати росіянам «… как нужно родину любить». Очевидно, що з розрахунку кремлівських ідеологів вчинок Пореченкова мав би показати росіянам, котрі не горять бажанням воювати в Україні, що не такі вже й страшні українські «кіборги», довівши, що і у реальному житті можна стати не менш «крутим» ніж у кіно.
Проте, як виявилось, схожість Михайла Пореченкова з його кіногероями виявилась нікчемно малою, адже як тільки Служба безпеки України оприлюднила докази його причетності до вбивства мирних жителів, путінський герой одразу «здувся» почав «давати задньої», розказувати, що стріляв холостими кулями і зовсім не по людях.
Разом з тим, незважаючи на безглузді спроби Михайла Пореченкова виправдатися, СБУ відкрила проти нього кримінальне провадження за ст.258-3 Кримінального кодексу України за участь у терористичній діяльності т.зв. «ДНР». Як стверджує радник Голови СБУ Маркіян Лубківський, Пореченков заплатив бойовикам – «$1 тис. за людину, $50 тис. було заплачено».
Як людина могла піти на те щоб платити гроші за участь у такому «сафарі»? Це ж суперечить усім засадам людяності і моральності на яких засноване сучасне суспільство! Проте, Пореченков зміг…
На звірства російського актора відреагувала уся українська громадськість. У цей же день низка українських телеканалів припинила трансляцію фільмів за устю цього вбивці.
Дії актора рішуче засудили і на батьківщині. В спілці журналістів Російської федерації вчинок Пореченкова назвали обурливим. «Ми глибоко шкодуємо з приводу безвідповідальної поведінку актора Пореченкова та осіб, що супроводжували його, котрі дозволили акторові з’явитися в Донецьку одягнутому в каску із написом «Преса». Ще більш обурливим є те, що актор Пореченков в цій касці дозволив собі позувати перед камерою, стріляючи (або імітуючи стрілянину) з великокаліберного кулемета в районі місцевого аеропорту, де досі ще не вдалося забезпечити виконання умов угоди про припинення вогню», – заявили в спілці журналістів РФ.