Головна Новини Родині біженців із Криму на Тернопільщині допомагають хто чим може

Родині біженців із Криму на Тернопільщині допомагають хто чим може

22.05-4Родина біженців із Криму, яка знайшла притулок на Тернопільщині, в селі Біла поблизу обласного центру отримала від  кандидата в Президенти Петра Порошенка  у подарунок холодильник, якого так бракувало в необлаштованому побуті переселенців.

Додому Ельвіра Рустамовна з трьома дрібними дітками повертатися боїться. Про російський паспорт і чути не хоче. Вірить, що невдовзі Кримський півострів знову стане українським. Наразі ж, як ібільше сотні інших біженців, звикає до нового місця. Зізнається,  коли їхала сюди, то боялася «злих бандерівців», якими так активно російські ЗМІ лякали кримчан. Але ось уже два місяці тут, розмовляє російською вільно і ніякої агресії від оточуючих не відчуває – повідомляє СОРОКА.

 «Люди здесь хорошие, очень добрые, – зазначає. – В Крыму осталась у меня мебель, все оставила. Родители мои, сестрёнки… Все там. А я одна здесь нахожусь, с детьми. Мой мужчина уехал сейчас, я пока одна».

З рідними Ельвіра спілкується телефоном або через Інтернет. Переживає за них.

На умови проживання не скаржиться. Зізнається, не вистачає тільки побутової техніки. Тож дарунок від Петра Порошенка був приємним і несподіваним. Вручив його Ельвірі керівник виборчої кампанії кандидата в Президенти України Петра Порошенка на Тернопільщині Степан Барна.

«Дякуваю вам за сміливість, за те, що зважилися залишити рідну домівку, щоб тільки залишитись громадянкою України. Це і є  правдивий патріотизм, – зазначив Степан Барна. – Ми будемо допомагати вам, підтримувати,  намагатимемося створити всі умови для того, щоб ви почувалися як вдома».

Ельвіра щиро подякувала за дарунок. Вона переконана, що новообраний Президент змінить долю країни та півострова.  Каже, голосуватиме в Тернополі і тільки за Петра Порошенка.  «Наши крымские люди все голосовали бы за Порошенка», – наголошує. Тільки чи дозволить загарбник їм голосувавати взагалі?

Ельвіра сподівається на краще. Вірить, що після виборів все зміниться і вона з діточками зможе повернутися до рідного Криму.