Головна Новини Роботодавці приховали зарплати на 184 тисячі гривень

Роботодавці приховали зарплати на 184 тисячі гривень

зарплата у конверті

зарплата у конвертіЗ початку року податковою службою Тернопільської областівиявлено 181факт нелегальних трудових відносин та виплату 184тис. грн. «прихованої» заробітної плати.

До бюджету додатково надійшло майже 10 тис. грн. податку на доходи фізичних осіб. За наслідками проведеної роботи з 63громадянами роботодавці уклали трудові договора, 19громадян залучено до державної реєстрації підприємницької діяльності.

Для прикладу, при перевірці одного із підприємств Кременеччини, що займається виробництвом хліба та хлібобулочних виробів, встановлено використання праці десяти громадян без укладення трудових договорів та виплату 40 тис. грн. «прихованої» заробітної плати. Крім цього на підприємстві не утримували та не сплачували до бюджету податку з виплачених впродовж 2011-2012 років доходів працівникам, а також не подавали окрему податкову звітність. Загалом за результатами перевірки додатково нараховано 9 тис. грн. податків та штрафних санкцій, про це повідомили у відділі взаємодії із ЗМІ та громадськістю ДПС у Тернопільській області