Головна Новини Пиво тепер можна продавати на пільгових умовах

Пиво тепер можна продавати на пільгових умовах

дитячий алкоголізм

дитячий алкоголізмЗ настанням літа я планую отримати дозвіл в міській раді на  здійснення  торгівлі на літньому майданчику та продавати морозиво, воду, охолоджені соки тощо. Чи можу я обрати спрощену систему оподаткування і крім цього здійснювати реалізацію пива на розлив? (М. Потапенко, тернополянка)

Відповідає начальник відділу взаємодії із ЗМІ та громадськістю Тернопільської об’єднаної ДПІ Василь Ілліч Карпа:

З 1 січня 2012 року набув чинності Закон України  від 04.11.2011р. № 4014 –VІ “Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо спрощеної системи оподаткування, обліку та звітності”. Даним законом Податковий кодекс доповнений главою 1 ”Спрощена система оподаткування, обліку та звітності”, якою передбачено, що не  можуть бути платниками єдиного податку суб’єкти господарювання (юридичні особи та фізичні особи – підприємці), які здійснюють, зокрема, виробництво, експорт, імпорт, продаж підакцизних товарів (крім роздрібного продажу  паливно – мастильних матеріалів в ємностях до 20 літрів та діяльності фізичних осіб, пов’язаної з роздрібним продажем пива та столових вин).

Таким чином, фізичні особи – підприємці, діяльність яких пов’язана з роздрібним продажем пива та столових вин, можуть бути платниками єдиного податку. Хочу зауважити, що вони, при цьому, не сплачують збір на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства, який сплачують ті торгівці, що перебувають на загальній системі оподаткування. Такі платники, також, не застосовують реєстратори  розрахункових операцій (касові апарати). Облік доходів ведеться шляхом поденного, за підсумками робочого дня, відображення отриманих доходів. До органу податкової служби подається податкова декларація платника єдиного податку у строки, встановлені для квартального податкового (звітного) періоду (протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового кварталу).