Головна Новини Пряма чи кутова кухня: що обрати

Пряма чи кутова кухня: що обрати

Кухонний гарнітур – це меблі, які можуть як забезпечити максимальну зручність, так і викликати чимало дискомфорту. Існує два найпопулярніших види – це кутова та пряма. Яка з них практичніше? У цьому питанні розберемося далі в деталях.

Переваги та недоліки прямої кухні

Купити кухню з розміщенням компонентів гарнітура під однією стіною – це відмінне рішення, адже такі меблі будуть займати небагато місця. Розміщення в лінію – класичний варіант, до якого тяжіє більшість покупців. Чудово виглядає в просторих приміщеннях, але і в компактних кухнях також вийде розмістити подібний комплект меблів.

У прямих гарнітурів досить велика кількість фурнітури, висувних механізмів тощо. Серед інших переваг:

  • багато конфігурацій форм та варіацій виконання, у тому числі стосовно матеріалів;
  • дещо обмежений простір для розміщення побутової техніки;
  • грамотне використання кожного куточку кімнати;
  • доцільність у приміщенні будь-якого розміру.

Зауважимо, що не завжди в лінійній кухні вдається розмістити все необхідне, тому будьте готові до того, що на стільниці постійно буде щось стояти. При цьому пряма кухня виглядає акуратно й чудово вписується в атмосферу скандинавського та мінімалістичного стилів інтер’єру.

Кутова кухня: особливості та переваги

Наступний варіант – кутова кухня, вона виглядає дуже привабливо, але потребує достатньо великого простору для розміщення. Також дизайнери рекомендують заздалегідь і дуже ретельно продумати місця для побутової техніки та мийки, краще за все на короткій стороні. Трохи далі можна розмістити мікрохвильову піч, варильну поверхню, шафки. У такий спосіб вдасться комбінувати різні варіанти розміщення приладів та поверхонь навіть на відносно невеликій площі.

У кутових кухонь є чимало переваг, серед них:

  • ефективне використання робочого трикутника;
  • можливість використання кута;
  • глибина та місткість;
  • установка навіть у прохідному приміщенні, а також зонування.

Одна з важливих переваг – ефективне використання кута. Однак майте на увазі, що дуже важливо правильно спланувати розміщення всіх елементів подібного гарнітур.

Готові меблі чи під замовлення: який варіант краще

Більшість магазинів, які співпрацюють із фабриками або ж самі виробники, які продають через свої мережі, пропонують готові кухні та виготовлення під замовлення. Який варіант обрати, цікавить багатьох покупців. 

Враховуйте, як швидко потрібен гарнітур. Якщо терміново, то краще обирати вже готовий. Якщо є час для очікування, то тут варто визначатись з огляду на те, підходить вам та чи інша комплектація. Крім того, вибір залежить від таких факторів:

  • стандартні розміри чи індивідуальні. Якщо гарнітур вибирається для середньостатистичної квартири, то проблем із підбором габаритів не буде. Якщо ж для приватного будинку чи квартири з новим плануванням, можливо, доведеться замовляти індивідуальне виготовлення. Якщо розглядаєте модульну кухню, то комплект можна зібрати залежно від потреби;
  • запропоноване наповнення чи індивідуальне. Звісно, у другому випадку потрібно замовляти.

Якщо у вас виникають складнощі з вибором, то завжди на допомогу прийдуть менеджери магазину. Вони проконсультують щодо всіх питань, які цікавлять клієнта.