Головна Новини Протягом року в області видано більше 16 тисяч документів на землю

Протягом року в області видано більше 16 тисяч документів на землю

земля

земляЯк зазначив начальник Головного управління Держкомзему у Тернопільській області зазначено Роман Папіровський, на виконання ряду завдань поставлених Президентом України та Держземагентством України, щодо розгляду заяв з видачі правовстановлюючих документів на землю, землевпорядники Тернопільщини досягнули значних результатів.

– З серпня 2011 року в усіх територіальних органах земельних ресурсів впроваджено перехідну реєстраційну систему, за допомогою якої здійснюється державна реєстрація земель. Роботу у цій системі відмічено однією з найкращих по Україні, – каже Роман Папіровський.

Загалом територіальними органами Держкомзему розглянуто близько 90 тис. заяв громадян.

Впродовж першого кварталу 2012 року  державні реєстратори області зареєстрували та видали понад 16,5 тис.  правовстановлюючих документів на землю.

З них 7,5 тис. державних актів громадянам та 0,03 тис. – юридичним особам, 0,03 тис. – на право постійного користування земельною ділянкою та 9 тис. – договорів оренди.

Крім того,  проставлено понад дві тисячі відміток про перехід права власності на землю. Відкрито 19,1 тис. поземельних книг та видано понад 3 тисячі витягів із поземельної книги.
Найбільше правовстановлюючих документів зареєстровано та видано  Управліннями Держкомзему у Гусятинському, Тернопільському, Заліщицькому  районах. А найменше у м.Тернополі, Козівському та Борщівському районах.

У відповідності до чинного законодавства земельна служба області видає кадастрові номери в 10-денний термін та реєструє державні акти, договори оренди в 14-денний термін.