Головна Новини Прокуратура і міліція розбирається з подіями під міською радою

Прокуратура і міліція розбирається з подіями під міською радою

IMG_2487 (----------)Прокуратура м.Тернополя здійснює процесуальне керівництво у кримінальних провадженнях, розпочатих слідчими міліції за фактами незаконних дій, які мали місце 25 квітня 2014 року під Тернопільською міською радою.
До Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про кримінальні правопорушення за ч.4 ст.296 Кримінального кодексу України (хуліганство), ч.1 ст.263 КК України(незаконне поводження зі зброєю).
Також прокуратурою області проведено перевірку за заявою міського голови Тернополя щодо можливої бездіяльності міліціонерів під час сутичок 25 квітня 2014 року біля міськради між окремими громадянами. Слідчими прокуратури області розпочате кримінальне провадження за ч.1 ст.367 КК України (службова недбалість), за результатами розслідування якого діям правоохоронців буде надана належна правова оцінка.

Правоохоронці зафіксували конфлікт під стінами Тернопільської міськради. Декількох осіб, які вчиняли хуліганські дії та порушували громадський порядок, міліціонери встановили. Наразі з ними проводять слідчі дії.
До слова, ніхто із правоохоронців та учасників мітингу не постраждав та в медичні заклади міста за допомогою не звертався.
Факти оприлюднені Тернопільським міським головою у ЗМІ з приводу подій під стінами мерії 25 квітня працівники міліції перевіряють у рамках розслідування вищезазначеного кримінального провадження.