Головна Новини Посланці Хоптяна вчителів вітали і “напували” за кошт самих вчителів

Посланці Хоптяна вчителів вітали і “напували” за кошт самих вчителів

Вчора у драматичному театрі з нагоди свята вшановували вчителів Тернопільщини. Кращих освітян нагородили грамотами обласної державної адміністрації. Вручав їх перший заступник губернатора Микола Головач.

З першого погляду, нічого незвичайного у цій події немає. Так представників освітньої галузі вітають кожного року. Сценарій практично не змінюється. Перчинки цьогорічному святкуванню додав фінансовий аспект.

Як розповіли «За Збручем» достовірні джерела, із вчителів області добровільно-примусово збирали по 50 гривень на свято в драмтеатрі. Збирали гроші на святковий стіл, який організовувала для освітян… обласна влада. І це вже, до речі, не перші «святкові» побори з педагогів. Цього року на 1 вересня на фуршет у драмтеатрі теж скидались виключно вчителі. Але сума була на 10 гривень менша, ніж тепер.

У той час, коли існує загроза, що тернопільські освітяни у листопаді-грудні лишаться без зарплати, обласна влада замість допомогти матеріально, змушує педагогів ще й «розщедритися» на власне свято.