Головна Новини Похиляк не знає чому скаржаться на побори в СЗШ№3, адже там черга...

Похиляк не знає чому скаржаться на побори в СЗШ№3, адже там черга батьків

DSCN2866Під час прес-конфенції керівника Тернопільського міського управління освіти і науки Ольги Похиляк, було піднято питання «спів фінансування» закладів освіти владою і батьками. Каже, що безкоштовна освіта не може вижити без внесків батьків.

Ольга Похиляк розповіла журналістам, що батьківська рада міста має намір відкрити благодійний фонд для того, щоб батьки могли туди переказувати кошти для поповнення матеріально-технічної бази.

Ольга Похиляк не скриває, що при поступленні в дитячий садок батьки змушені здати 300-500 гривень «благодійних» внесків. Однак чіткого звіту куди йдуть ці гроші так і не подала, мовляв, для цього в кінці року звітують директори і завідуючі дитячими садочками.

До редакції сайту Реально надійшла інформація, що в школі №3 міста Тернополя, недільна школа підготовки до першого класу «офіційно» коштує 250 гривень за місяць – ці кошти батьки перераховують на рахунок, і 300 гривень збирають готівкою, які йдуть невідомо куди. Чи вона володіє ситацією щодо цього. І чи знає вона на що ті гроші йдуть.

Ольга Похиляк на це питання прямо не відповіла. Почала розповідати, що третя школа є однією з найбільш матеріально і технічно забезпечених, там є плазмові телевізори, інтерактивні дошки і багато іншого.  Також сказала, що там дійсно є оплата, за рахунками-дорученнями. Однак куди йдуть 300 гривень з дітей які навчаються в недільній школі  які збирають готівкою так і не змогла відповісти. Сказала: «Ми призначимо перевірку і тоді будемо знати».