Головна Новини Податковий міліціонер не заплатив за ремонт і пригрозив….

Податковий міліціонер не заплатив за ремонт і пригрозив….

remont-svoimi-rukamiЗвернутися за допомогою до представництва Західного регіону профспілки «Трудова солідарність» трьох тернополян спонукало безвихідне становище, у якому вони опинилися. Чоловіків, котрі заробляють на життя виконанням капітальних та косметичних ремонтів будівель, обдурив працівник податкової міліції м. Дубно (Рівненська обл.), також мешканець Тернополя. На прохання розрахуватися за роботу в його квартирі, посадовець не лише не віддав чесно зароблених коштів, а ще й пригрозив проблемами, якщо робітники скаржитимуться у відповідні інстанції. Проте, не врахував одного нюансу: час боятися уже минув…
Як, йдеться у зверненнях до «Трудової солідарності», ремонтні роботи майстри розпочали цьогоріч у середині березня. Згідно усної домовленості із роботодавцем, власник помешкання мав заплатити близько 17 тис. грн. за роботу та окремо закупити будівельні матеріали. І якщо із коштами на останнє проблем не було, то платити працівникам за виконання чоловік не поспішав. Зволікав і з офіційним оформленням робітників, пояснюючи це власною зайнятістю та тим фактом, що має ще кілька об’єктів для ремонту та зацікавлений у співпраці із майстрами.
Відсутність письмового договору між замовником та робітниками неабияк ускладнило відстоювання прав останніх. Тепер єдиний законний шлях, яким залишається виборювати зарплатню тернопільських майстрів – звернення до суду. Саме цим найближчим часом займатиметься Кременецьке представництво «Трудової солідарності», повідомив керівник кременецького осередку профспілки Петро Штогун.
Судова тяганина – це чималий об’єм роботи, яку повинні виконати профспілчани спільно із ошуканими тернополянами. Збір доказів, свідків, які могли б підтвердити, що роботу у квартирі податкового міліціонера робили саме ті люди, котрі звернулися за допомогою до «Трудової солідарності».
Аби допомогти повернути зароблене трьом тернополянам, профспілкою надіслала звернення до Рівненського УМВСУ. Звідти заяву скерували до Дубенського міського відділу УМВСУ в Рівненській області, де мала б бути проведена перевірка, на підставі котрої прийняли б рішення згідно Закону України «Про звернення громадян». Проте, з того часу минув місяць, а відповідь з міліції так і не надійшла.
Спробували шукати правди обмануті робітники й у Тернопільській прокуратурі, де у справі доручили розібратися міліції. Днями Петро Штогун як представник профспілчан аби прояснити ситуацію звернувся до слідчого відділення УМВСУ в Тернопільській області. Там йому повідомили, що ніякого доручення із прокуратури ще не отримували. Мовляв, можливо, пошта погано працює і документи ще не надійшли.
Більше того, на працівників, котрі мали сміливість шукати правди і вимагати оплати заробленого, почався тиск з боку податківців.
Чим закінчиться ця складна справа передбачити складно. Достеменно відомо одне: відступати пізно і напризволяще робітників профспілка «Трудова солідарність» точно не залишить.
«Трудова солідарність