Головна Новини Податкова перевірятиме підприємців

Податкова перевірятиме підприємців

Податкова

ПодатковаМайже на 50% скоротили кількість документальних перевірок у цьому році податківці України. Це пов’язано зі зміною підходу до проведення контрольних заходів, пише ЗЗ

У ДПА в Тернопільській області пояснюють, що таке рішення прийняли для того, аби зменшити тиск на реальний бізнес. У той же час у податковій для контролю використовують усі свої бази даних, починаючи від облікових показників і закінчуючи поданням звітності. Таким чином ризикоорієнтованих платників у ДПА визначають щомісяця, повідомляє ІНТБ.
– Ми сьогодні моніторимо роботу підприємств через здійснення господарських операцій у місячному режимі. Тобто вони здали чергову звітність, а ми протягом місяця повинні її відпрацювати. І якщо ми маємо сумнів у здійсненні господарських операцій при певних ризиках, тоді ми виходимо до платника і наочно дивимось: чи здійснювалась господарська операція чи не здійснювалась. А тоді вже робимо податкові наслідки, – розповів голова ДПА в області Михайло Кацан.
Указом президента і розпорядженням Державної податкової служби України видано мораторій на контрольні заходи по малому і середньому бізнесу. Тому цього року таких підприємців не перевіряли. Проте з 1 січня 2012 року податківці отримають право це робити. Нещодавно по спрощеній системі оподаткування прийняли зміни до Кодексу. У податковій кажуть: зловживати цим правом не будуть і працюватимуть тільки з тими, хто ухилятиметься від сплати податків.