Головна Новини Петро Гоч взяв участь у відкритті перинатального центру

Петро Гоч взяв участь у відкритті перинатального центру

Делегація Тернопільської області, очолювана заступником голови облдержадміністрації Петром Гочем, взяла участь у відкритті Харківського регіонального перинатального центру та у нараді з питань реалізації Національного проекту «Нове життя – нова якість охорони материнства і дитинства».
До складу делегації увійшли начальник головного управління охорони здоров’я облдержадміністрації Михайло Буртняк, головний лікар обласного перинатального центру «Мати і дитина» Віктор Куценко.
Спілкуючись з представниками регіонів, де здійснюється реалізація згаданого Національного проекту Перший заступник Глави Адміністрації Президента України Ірина Акімова зазначила, що його планується реалізувати до кінця 2014 року.
«Сьогодні ми будемо говорити про готовність та проблеми в підготовці з представниками тих регіонів, де цей проект має реалізовуватися в цьому році», – заявила вона.
Вона підкреслила, що Харківський перинатальний центр – результат величезної праці багатьох людей. За словами Ірини Акімової, досвід зі створення на Харківщині цього закладу обов’язково стане в нагоді й іншим регіонам України.
Також Перший заступник Глави Адміністрації Президента України Ірина Акімова зазначила, що проект робить особливий акцент на кадри.
За її словами, завдання Національного проекту «Нове життя» – не тільки відкриття в 27 областях України перинатальних центрів, функцією яких буде надання високоспеціалізованої медичної допомоги, а й бути навчальним центром для лікарів, які працюють у всій області.
Заступник голови облдержадміністрації Петро Гоч поінформував учасників засідання про хід реалізації проекту «Нове життя» на Тернопільщині.
Він зазначив, що медичне завдання з реконструкції обласного перинатального центру «Мати і дитина» під регіональний центр третинного рівня надання допомоги погоджено з Державним агентством з інвестицій та управління національними проектами України та затверджене МОЗ.
Рішенням сесії Тернопільської міськради будівлі, у яких знаходиться центр «Мати і дитина», передані в довгострокову оренду (до 2036 року) під регіональний перинатальний центр, на їх реконструкцію у 2012 році заплановано виділити один мільйон гривень.