Головна Новини Олігарх із Тернопільщини захоплює ліси з покладами бурштину

Олігарх із Тернопільщини захоплює ліси з покладами бурштину

Одіозний олігархіз ТернопільщиниДмитро Фірташ, не зважаючи на всої «австрійські кримінальні канікули» розробив схему, за допомогою якої легально відчуджував лісові ділянки для видобутку бурштину.
Державі Україна вдалося відстояти лісові ділянки з бурштиновими покладами на Житомирщині.
Про це ІНФОРМАТОР повідомили джерела в облраді.

Спирається олігарх у планах захоплення бурштинових родовищ на одного з найскандальніших корупціонерів краю – Ігоря Рибинського та директора ДП “Коростенський лісгосп АПК” Сороку Петра Яковича. Останній відомий на Житомирщині тим, що додумався вирубати “парк Слави” в Ушомирі Коростенського району та лісопосадку біля школи у селі Сушки Коростенського району.
За подібні незаконні оборудки Сорока отримав прізвисько “кривавий лісник” та “кривава сорока”. При цьому він розвернув таку активну діяльність, що у гонитві за прибутками за фіктивними документами на рубку спалює після себе цілі масиви лісу, щоб потім прикрити рубку лісовими пожежами.

Також в Житомирській області Фірташ спирається на підприємства, які входять до складу його корпорації: “Межиріченський гірничо-збагачувальний комбінат”, з Group DF в Іршанську, та “Іршанський ГЗК” і “Валки-Ільменіт”.

Через ці фірми Фірташ підкупив впливових чиновників у Житомирській облраді, які порушили і процедуру вилучення ділянок. За законом вони мали прийняти рішення про надання дозволу на розробку проекту землеустрою на вилучення ділянок, потім затвердити його і вилучити на користь фірми