Головна Новини Одіозний регіонал сидить на одну пенсію

Одіозний регіонал сидить на одну пенсію

Кореспонденту сайту Галас вдалося поспілкуватися з колишнім очільником Тернопілля Валентином Хоптяном. Він по телефону поділився своїми думками з приводу ситуації в країні та розповів чим зараз займається.

– Теперішня влада не виправдовує покладених на неї надій. Люди очікували великих змін, але, на жаль, цих змін поки що нема. – каже Валентин Хоптян. – Я погоджуюся з тим, що попередня влада мала дуже і дуже багато недоліків. Але впродовж чотирьох років долар у нас був по 8 гривень. Тепер уже майже по 28… Так, було сутужно з фінансами, але ФАПи і сільські школи ми не закривали, а ремонтували. Верховна Рада дала правильну оцінку цьому уряду. На жаль, у Кабінеті Міністрів сьогодні багато непрофесіоналів. Так, само багато непідготовлених людей і на місцях – на рівні голів ОДА і РДА. Я не хочу називати конкретних персоналій, але загалом тенденція така, що дуже часто на посади призначають не підготовлених людей. Усе це призводить до того, що соціальні стандарти знизилися, люди стали біднішими.

Валентин Хоптян розповів, що зараз живе у своєму рідному селі на Хмельниччині.

– Минулого року мені уже виповнилося 60, тож я вийшов на пенсію. – каже екс-губернатор Тернопільщини. – Живу у своєму рідному селі. Це Вікторівка Чемеровецького району Хмельницької області. На Тернопільщині буваю часто, провідую друзів, яких у мене чимало.

Екс-посадовець також зізнався, що живе тільки на пенсію, субсидій не оформляв.

– Це звісно ж неправильно, що всю країну перевели на субсидії. – каже він. – Мені, як і більшості українців, такі тарифи на газ є дуже високими. Тому я у своєму будинку замінив газовий котел на твердопаливний. Опалюю дровами. Тобто виходжу із ситуації, так як і багато громадян. Проте вірю у наш працьовитий народ і сподіваюся, що ми пройдемо усі ці труднощі.