Головна Новини Нетверезих водіїв каратимуть жорсткіше

Нетверезих водіїв каратимуть жорсткіше

нетверезий водій

нетверезий водійУ Раді готується законопроект, який відчутно посилює покарання за водіння в нетверезому вигляді.
Водіїв, які сідають за кермо в нетверезому вигляді, збираються штрафувати на 7 тисяч гривень, а в разі повторного водіння в стані сп’яніння у них будуть конфісковувати автомобіль.
Такі санкції передбачені у новому законопроекті з питань підвищення безпеки дорожнього руху, розповів його співавтор, народний депутат від Партії регіонів Володимир Олійник.
– Більшість ДТП пов’язано з вживанням алкоголю або наркотичних речовин. Суть полягає в тому, що якщо другий раз скоєно подібне правопорушення, автомобіль потрібно конфіскувати, – пояснив він.
За його словами, автомобілі слід віднести до тієї категорії товарів, які перебувають в обмеженому доступі і які підлягають продажу тільки при наявності відповідних документів, передає УНН.
– Якщо ж людина двічі порушує правила і сідає за кермо в нетверезому стані, то треба конфіскувати його, продати і повертати водієві гроші, – уточнив нардеп.
Він також зазначив, що законопроект пропонує вдвічі – з 3500 до 7000 гривень – збільшити штрафи за водіння в стані сп’яніння, а також збільшити терміни позбавлення прав на водіння після такого порушення.
– Професійний водій не повинен вживати алкоголь. Якщо хочеться випити – нехай бере відпустку, але щоб потім водій вийшов на роботу, як “огірочок”. Треба відкинути пояснення, які висувають ті, хто сідає нетверезим за кермо, – зазначив Олійник.