Головна Новини Народні депутати з Тернопільщини взялися за покращення життя вчителям

Народні депутати з Тернопільщини взялися за покращення життя вчителям

В освіті Тернопільщини з’явилася ще одна революційна ситуація, окрім оптимізації, Кабінет Міністрів України всупереч домовленостям, які були досягнуті у переговорах з профспілками, впродовж двох місяців 2013 року так і не розглянув питання про підвищення оплати праці працівників бюджетної сфери з 1 січня 2013 року..

22 березня у Верховній Раді України зареєстровано депутатський запит народних депутатів України Василя Деревляного, Володимира Бойка та Михайла Апостола.
У документі йдеться про необхідність прийняття невідкладних заходів для недопущення порушення гарантованих державою трудових та соціально-економічних прав працівників установ та закладів освіти Тернопільської області. Мова йде про забезпечення надання законодавчих пільг освітянам, які не враховані з початку 2013 року. Даний документ буде зачитаний у парламенті та переданий для розгляду і вирішення проблемних питань по суті Прем’єр-міністру України.
Освітяни Тернопільщини отримали відповідь від керівництва області в якій їх відправили подалі. Надія залишається лише на Кабмін. В іншому разі вчителі обіцяють вийти на протести.


До вашої уваги депутатський запит у повному обсязі:
від «22» березня 2013 року
Прем’єр-міністру України
Азарову М.Я.
ДЕПУТАТСЬКИЙ ЗАПИТ
Щодо вжиття невідкладних заходів для недопущення порушення гарантованих державою трудових та соціально-економічних прав працівників установ та закладів освіти Тернопільської області, забезпечення надання їм законодавчо передбачених пільг
Шановний Миколо Яновичу!
До нас надійшло звернення Тернопільської обласної організації профспілки працівників освіти і науки України з приводу вжиття заходів з метою недопущення порушення гарантованих державою трудових та соціально-економічних прав працівників установ та закладів освіти, забезпечення їм законодавчо передбачених пільг.
Заявники занепокоєні тим, що не виконуються досягнуті з профспілками домовленості. Зокрема, що до цього часу не прийнята постанова Кабінету Міністрів України про підвищення розмірів посадових окладів працівників бюджетної сфери, оплата праці яких здійснюється на основі Єдиної тарифної сітки, із забезпеченням вимог Закону України «Про Державний бюджет України на 2013 рік», статті 6 Закону України «Про оплату праці», статті 96 Кодексу законів про працю України.
Зволікання з прийняттям постанови призвело до зменшення розмірів оплати праці працівників освіти за січень та лютий 2013 року. Також має місце безпідставне скасування або зменшення педагогічним працівникам передбачених законодавством окремих видів доплат та надбавок за виконання інших видів педагогічної роботи, зокрема доплат за виконання обов’язків тимчасово відсутніх працівників, суміщення посад. Відбувається примусове надання працівникам відпусток без збереження заробітної плати.
Очевидним є той факт, що у 2013 році продовжується порушення трудових та соціально-економічних прав працівників установ та закладів освіти.
Нагадуємо, що Конституція України гарантує кожному громадянину право на заробітну плату, не нижчу від визначеної законом.
Враховуючи наведене, керуючись ст. 86 Конституції України, ст. 15 Закону України «Про статус народного депутата України», вимагаємо, згідно чинного законодавства України, невідкладно вжити заходів для недопущення порушення гарантованих державою трудових та соціально-економічних прав працівників установ та закладів освіти Тернопільської області, забезпечення надання їм законодавчо передбачених пільг.
Про результати розгляду запиту просимо повідомити у порядку і в строки встановлені ст.15 Закону України «Про статус народного депутата України».