Головна Новини Нардеп Апостол вважає, що російський банк несе загрозу національній безпеці

Нардеп Апостол вважає, що російський банк несе загрозу національній безпеці

apostolДепутат із Тернопільщини (166 виборчий округ – Теребовля) Михайло Апостол закликає колег-депутатів створити Тимчасову слідчу комісію, щодо діяльності «Альфа-груп». За словами народного депутата Михайла Апостола, групою депутатів був поданий і зареєстрований у Верховній Раді законопроект, суть якого – створення слідчої комісії з розслідування антиукраїнської діяльності Альфа – банку на території України .

Про це повідомляє Цензор.НЕТ з посиланням на Facenews .

“Я не єдиний з депутатів, хто вважає, що у зв’язку з неприкритою військовою агресією, здійснюваної Російською Федерацією діяльність великих російських банків повинна потрапити під пильну увагу. Альфа -Банк – крупний банк з розгалуженою мережею філій. Російські спецслужби завжди використовували великі фінансові установи як інструмент. Тому викликає особливе занепокоєння той факт , що банк обслуговує державні підприємства стратегічного значення , включаючи такі , які виробляють військову продукцію . Зрозуміло, що коли підприємство обслуговується в банку і приходить брати у нього кредит , банківська структура отримує доступ до всієї фінансово- господарської документації компанії- позичальника . Керівники структур встановлюють відносини . А у великого банку завжди знайдуться можливості зробити пропозицію, від якої майже неможливо відмовитися.Це не єдиний російський банк , і ми чекаємо пропозицій від інших депутатів. Йдеться в буквальному сенсі про питання національної безпеки держави “, – зазначив депутат.

Ні для кого не секрет, що Володимир Путін використовує економічні важелі як інструмент своєї політики. Економічною зброєю є не тільки російський газ, але і російський капітал. Великі фінансові установи через кредити можуть скуповувати стратегічні підприємства або контролювати їх.

«Ми хочемо побачити чітку картину і зрозуміти, які державні структури сьогодні перебувають під загрозою. Банк може зупинити платежі і паралізувати діяльність будь-якої структури. В умовах кризи, коли у підприємств немає припливу грошових коштів для обслуговування кредитів, банк може не пролонгувати кредит та ініціювати банкрутство . Для невеликих містечок і селищ, де є одне містоутворююче підприємство, таке банкрутство тягне за собою саме політичні наслідки.

Росія тримає свої війська вздовж наших кордонів не тільки з метою зриву виборів. Головне завдання – погіршити інвестиційну привабливість України, зірвати надання міжнародних кредитів і прихід західних кампаній на наш ринок».

З цією ж метою Росія, схоже, намагається лобіювати призначення керівників державних структур в нашій країні. Нещодавно за квотою партії «Удар » головою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг , був призначений Андрій Волков – людина, що займала пост голови правління того ж Альфа -Банк Україна протягом чотирьох років.

600x848