Головна Новини Надал втрутився в конфлікт між Набережним кварталом і тернополянами

Надал втрутився в конфлікт між Набережним кварталом і тернополянами

Представники житлово-будівельного кооперативу «Файне місто-2» звернулися у міську раду щодо питання будівництва багатоповерхового будинку на вул. Микулинецька, 116. На цій території будівництво хотіла здійснювати одна з будівельних компаній, однак виконавчим комітетом міськради скасовано містобудівні умови та обмеження, відповідно, будувати на цій ділянці не можна. Люди прийшли до міської ради, щоб отримати роз’яснення та допомогу.

«Дана земельна ділянка належить ТОВ «Комунсервіс – Серет». Це товариство самостійно висловило позицію щодо необхідності скасування містобудівних умов та обмежень забудови цієї земельної ділянки, відповідно до їх заяви містобудівні умови та обмеження були скасовані ще у 2015 році, – розповідає начальник управління містобудування, архітектури та кадастру Василь Бесага. – ЖБК «Файне місто-2» на сьогодні немає жодних законних підстав, щоб звертатися у міську раду за видачею містобудівних умов та обмежень через відсутність документації на дану земельну ділянку, відповідно це позбавляє їх права проводити будь-які будівельні роботи».

Варто відзначити, що правомірність скасування містобудівних умов та обмежень навіть розглядалася у Тернопільському міськрайонному судді за позовом ЖБК «Файне місто 2». Їм у позові було відмовлено.

Окрім того, наразі ТОВ «Комунсервіс – Серет», якому належить земельна ділянка на вул. Микулинецька, 116, судиться із ЖБК «Файне місто-2» про визнання недійсним договору забудови земельної ділянки.

Міський голова відреагував на звернення громадян та звернувся до начальника Тернопільського відділу поліції ГУ НП Степана Савки із проханням розслідувати справу щодо будівництва багатоквартирного житлового будинку на вул. Микулинецькій, 116.

Зокрема у зверненні йдеться: “Визначити підстави збору коштів з дольовиків на будівництво багатоквартирного житлового будинку з вбудованими громадськими приміщеннями за адресою вул. Микулинецька, 116, адже даний збір коштів може містити ознаки шахрайства”.

Додамо, що мова йде про відомого скандального забудівника “Набережний квартал”