Головна Новини На тернопільських прокурорів знайдуть нову управу

На тернопільських прокурорів знайдуть нову управу

prokuraturaПшонка хоче створити відомство, яке контролюватиме роботу прокуратури . Як відомо, проект закону ” Про прокуратуру ” є одним з євроінтеграційних законопроектів.

Ефективне виконання покладених на прокурорів обов’язків можливе тільки в умовах реальної незалежності, вважає генеральний прокурор України Віктор Пшонка , пише Сегодня.

“Тому наступний етап реформування прокуратури – новий закон ” Про прокуратуру “, – повідомив генпрокурор в ході Всесвітньої щорічної конференції Міжнародної асоціації прокурорів ( МАП ) у Москві , повідомляє прес -служба Генпрокуратури.

За його словами, новий законопроект “Про прокуратуру” передбачає гарантії незалежності прокурорів і захист від втручання в їх професійну діяльність за допомогою створення органів прокурорського самоврядування – Всеукраїнської конференції працівників прокуратури і Ради прокурорів України .

“Це головна новація законопроекту. Такі органи самоврядування будуть відповідати за вирішення питань внутрішньої діяльності прокуратури . Ці інститути ще не стали нормою в організації органів , але це вже стандарт з точки зору Венеціанської комісії” , – сказав Пшонка.

За його словами, в законопроекті також переглянутий порядок підбору кадрів та їх дисциплінарної відповідальності .